Telefon: +47 613 30 130 E-post: post@optikerbang.no

Optikk

Optikk er et stort felt, men hos oss vil dette omhandle brilleglass og kikkerter.

 

Brilleglass:

Vår glassleverandør er Carl Zeiss Vision. En av markedets ledende og kanskje mest kjente leverandører. I det daglige vil du som brillekunde ha mange krav og behov til godt syn på alle avstander. Vi hjelper deg med å oppnå dette ved å finne de brilleglass som passer nettopp ditt syn.

 

Det er forskjellige glasstyper tilpasset både lave og høye styrker, krumme og smale innfatninger.

 

Våre glass blir valgt ut av optiker i samråd med deg som kunde, der vi har opplysningene fra synstesten som grunnlag. Ut fra det gjør vi en enkel behov- og bruksanalyse i tillegg til å velge ut en brilleinnfatning som passer både deg og den styrken glassene skal ha.

 

Når dette er gjort bruker vi topp moderne sentreringsverktøy for å tilpasse glassene til innfatningen før de bestilles.

 

Alle glass som bestilles slipes av optiker som har utført synsundersøkelsen og sentreringen av brilleglassene. Glassene slipes på moderne slipemaskiner på eget verksted. Dette gjør at vi har en veldig god kontroll på at ditt produkt blir så bra som overhodet mulig.

 

Vi selger i hovedsak:

  • Progressive glass (glass med variabel styrke)
  • Arbeidsplassglass (dataglass)
  • Enstyrkeglass
  • Bifokale glass

 

Glassene kan leveres med et stort utvalg av behandlinger, farger og egenskaper tilpasset den enkelte kunde. Skreddersøm for å gjøre glassene tynnere ved høyere styrker leveres ved ønske eller anbefaling.

 

Kikkert:

Vi leverer kikkerter til flere typer bruk. Alt fra mindre modeller til å ha i jakka, til sekken og til store stjernekikkerter med stativ. Kikkerter med god kvalitet som kan prøves rett utenfor butikkdøra for å se hva som kan passe deg.

Våre mest populære kikkerter heter Focus og leveres i forskjellige størrelser og forstørrelser.

Det viktigste å tenke på er bruksområdet. Hvor ofte du skal bruke det og hva slags forstørrelse du trenger.

 

En kikkert som for eksempel har benevningen 8X40 forstørrer 8 ganger, og har en bredde på okularene på 40 mm. Jo større okulardiameteren er, desto mer lys slipper inn, og da ser vi mer gjennom kikkerten.

 

Luper:

Luper er et godt hjelpemiddel for de som leser mye liten tekst eller jobber med mindre ting.

Det kan også være at synet har blitt redusert slik at en lesebrille ikke er nok for å se tilfredsstillende. Da vil det være en god ide å bruke lupe for å forstørre teksten i tillegg til å bruke lesebrillen

 

Vi har også luper som kan monteres på bord med lys. Mange muligheter i tillegg til at vi kan skaffe til veie det aller meste som vi eventuelt ikke skulle ha inne på lager.

Har du spørsmål om brilleglass eller kikkerter?

Ta kontakt med oss fortløpende.