Telefon: +47 613 30 130 E-post: post@optikerbang.no

Historien

S.O. Bang Ur & Optikk ble etablert i 1887 av Ole S. Bang, og er dermed en av Hadelands eldste forretninger. Ved siden av urmakeriet, bestyrte han både poståpneriet og telefonsentralen i Vassenden. Huset vårt ble bygd samtidig med husene på Gran Stasjon. Det har også vært mange andre virksomheter her gjennom årene. Sverre Hvalby, Ole S. Bangs svigersønn, startet sitt bakeri i kjelleren her. Førøvrig har det vært kolonial, skredder, begravelsesbyrå, frisørsalonger, doktorkontor m.m.

 

  • Ole Svendsen Bang 1887-1926
  • Sigurd Olaf Bang 1926-1965
  • Paul Ole Bang 1965-1987
  • Svein Ola Bang 1987-
  • Pål Bang 2011-

Før vi kunne bestille glass rett fra leverandør fikk vi disse fra Krogh Optikk sitt slipeverksted i Oslo. Det hendte da ofte at glassene ble fraktet med tog, siden plasseringen av butikken passet utmerket i forhold til dette.

Det har vært 4 generasjoner urmakere. 4 generasjon, Svein Ola driver fortsatt med klokker og reparasjoner, mens 5 generasjon, Pål har utdannet seg til å bli offentlig godkjent optiker med kontaktlinsekompetanse. Aud Kari er butikkansatt.

Butikken har hatt et variert utvalg i alle år, og optikk har vært en sentral del av butikken i mange tiår.

Gjennom årene har vi gradvis endret utrykket på huset og butikken. Selve bygningen fikk en total renovering ved årtusenskiftet. Butikklokalene har gjennomgått gradvise forandringer gjennom årenes løp. I 2013 ble det tatt frem de originale tømmerelementene, nytt gulv ble lagt, tak og vegger ble fornyet, i tillegg til disker og en vedfyrt ovn.

Utstyr og maskiner er blitt oppdatert etter hvert som ny og mer avansert teknologi har blitt lansert. Dette gjør oss godt rustet til å møte fremtiden, og våre kunder skal føle seg trygge på at de blir ivaretatt på den beste måte.

Med ny kaffemaskin installert kan folk slå av en hyggelig prat over en kaffekopp, som gir hyggelige opplevelser og historier i en ellers travel arbeidshverdag.

Har du spørsmål til oss?

Ta gjerne kontakt med oss.