Telefon: +47 613 30 130 E-post: post@optikerbang.no

Synstest

Vi utfører synstester hver dag med topp moderne utstyr. Optiker Pål Bang har 8 års erfaring og tar imot alle som ønsker å få undersøkt synet sitt.

Vi har tilgjengelig optiker 6 dager i uka. Det settes normalt av 1 time per kunde. Dette innebærer synstest, veiledning av innfatninger, glassvalg og oppmåling av brille for bestilling av glass.

Vi anbefaler at du sjekker synet ditt regelmessig, anbefalt er hvert 2 år, med mindre det er øyesykdom i nær familie. Da kan vi anbefale å måle for eksempel trykk, og få undersøkt øyebunnen hvert år. På denne måten har vi det beste grunnlaget for å kunne følge opp din øyehelse.

Som offentlig godkjenning har optiker mulighet til å henvise til øyelege, ortoptister eller andre spesialister gjennom folketrygden. For at du skal kunne få en henvisning til spesialist er det krav om at du først har vært gjennom en undersøkelse hos oss, slik at vi har et tilstrekkelig henvisningsgrunnlag.

For de som sliter med redusert sidesyn, har opplevd slag- og eller andre traumer har vi et apparat som måler synsfelt på ett eller begge øyne. Dette er et verktøy som kan gi et godt grunnlag for valg av korreksjoner og/eller henvisning videre til en øyelege.

Ved hjelp av Optomap ser vi om øyebunnen har medfødte feil eller noen form for patologi.

Optomap er et kamera vi er stolte over å vise og bruke på våre kunder.

optomap

«Med optomap-undersøkelse kan Leifs netthinneavløsning ha blitt oppdaget i tide og bli behandlet ordentlig. Hans øye kunne ha blitt reddet.
Optos ble grunnlagt for 20 år siden av Douglas Anderson etter at hans da fem år gamle sønn, Leif, ble blind på ett øye da en netthinneavløsning ble oppdaget for sent. Rutinemessige undersøkelser var ubehagelige, spesielt for et barn, noe som gjorde det umulig for legen å gjennomføre en komplett undersøkelse og se hele netthinnen. Douglas satte seg for å utvikle et pasientvennlig netthinnebilde produkt som omfattet et digitalt ultra-bredbilde av netthinnen lett.»
http://www.optomap.com/en/optomap-story/

Ved undersøkelse av barn gjør vi som regel en grundig forundersøkelse der vi kontrollerer følgende:

– Visus (hvor mange linjer man ser på tavlen)
– Fargesyn
– Kontrastsyn
– Samsyn
– Undersøkelse av øyebunn med Optomap

Om det under forundersøkelse avdekkes symptomer på en styrke av betydning, så vil barnet bli satt opp til en ny kontroll for en utdrypping. Øyedråpene vil gjøre at øyelinsene slapper av, pupillen blir større og barnet vil ikke klare å fokusere skarpt, noe som muliggjør en god vurdering av barnets reelle styrke. Det vil ta 40 minutter fra utdryppingen skjer, til styrken måles. Sett under ett vil en synsundersøkelse av barn ta ca 1 time.

PRISER SYNSTEST 2023 – Off. godkjent Optiker Pål Bang Bsc

Synsundersøkelse

Optosbilde/scan

Trykkmåling

Synsfeltmåling

595,-

295,-

100,-

292-595,-

Hastetime (rødt øye/fremmedlegefølelse m.m)/spaltelampe
Fra 295,-

 

Linsekontroll 495,-
Grå stær etterkontroll 395,-

Førekortattest

Førerkortattest med styrke

Førerkortattest med styrke/synsfelt

295,-

395,-

595,-

Henvisninger/søknader m.m Fra 150,-

Trenger du synstest?

Ta kontakt med oss i dag!