Intervju med en verdensmester

Skiskytter Vebjørn Sørum, dobbelt verdensmester for juniorer, er tilbake i Norge etter et knallsterkt verdensmesterskap i Slovakia. Vi var så heldige å få slå av en prat med stortalentet.

 

Gratulerer som dobbelt junior-verdensmester! Hvordan føltes det å ta med seg to gull fra VM?

– Tusen takk. Det er vanskelig å beskrive følelsen, men det var et emosjonelt og stolt øyeblikk. Målet var en medalje, så det å ta to gull var helt rått. Det blir en egen rus når man kommer opp på pallen, og får gullmedaljen rundt halsen. Den tror jeg bare må oppleves.

 

Som solbrillesponsor lurer vi på hva slags sportsbriller du foretrekker, og hvorfor disse er dine favoritter når du holder på med skiskyting?

– Jeg har prøvd de fleste modeller, men synes Oakley Jawbreaker er den absolutt beste. Den har en høy «over-ramme», som ikke er i veien når man har fokuset langt fram i løypa. Den sitter veldig tett på ansiktet, så vind, snø og sol ikke kommer inn gjennom noen glipper. Den dugger ikke, og er rett og slett den kuleste modellen.

 

Hvordan synes du de ulike glassene fungerer til din aktivitet? Er det noen spesielle typer du liker ekstra godt?

– Prizm Snow som er laget for snø er min favoritt når det er litt overskya og litt flatt lys. Den viser veldig godt konturerene i snøen, noe som er utrolig viktig i høy fart på ski.
Hvis det er strålende sol, liker jeg å bruke glass som skygger litt mer, ala Sapphire eller Prizm Road.
Men de glassene jeg brukte mest under VM, og de glassene jeg synes mest behagelige for øynene, er nok Prizm Low Light. De er perfekte under snøvær, og grått/mørkt vær. De gir utrolig mye bedre oversikt. Konturer og kontraster kommer fram på en helt annen måte.

 

Er det noe spesielt du vil fremheve ved solbrillene?

– Med Oakley Jawbreaker er det utrolig lett å skifte glass. Det er en veldig god allround brille, da de kan brukes til ski, sykkel, løp, hverdags og andre aktiviteter. Laget for

god oversikt og en god brille når det er kaldt, da de dekker litt mer av ansiktet.

 

Hva er målsettingen videre i skisporet?

– Målet de kommende sesongene er å konkurrere mye internasjonalt. Være fast i IBU-cup, men også få prøve seg i World Cup i løpet av 1-2 år. Jeg har et mål om å komme til OL i 2022. Og delta i kommende VM og OL, og være med å kjempe om individuelle gull.

 

En stolt brillesponsor ønsker Vebjørn lykke til i årene som kommer!